onsdag 29. august 2007

En skole for alle!

Dagens skole skal være en skole for alle, dette er et overordnet prinsipp. Skolen skal legge til rette for at alle elever blir ivaretatt ut fra sine forutsetninger og behov. Skolen skal og må legge til rette for at hver enkelt elev skal få tro på seg selv og sine muligheter. Som framtidig lærer vil jeg derfor ha et stort ansvar for at de elevene jeg har ansvaret for, får den oppfølging som de har krav på, både faglig og sosialt. Som lærer må man gjøre sitt ytterste for å oppnå de målene som opplæringsloven gir. Spørsmålet jeg stiller meg, er om jeg som lærer har mulighet for å innfri alle kravene? Og i tilfellet ikke, kan jeg da si meg fornøyd med yrkesutøvelsen min hvis jeg gjør mitt ytterste, selv om jeg ikke klarer å ivareta alle elevene på best mulig måte?



I min enda unge studietid er jeg allerede blitt gjort kjent med hvor mange muligheter vi har til å drive tilpasset og differensiert undervisning. Ved å være løsningsorientert, kreativ og lydhør er det utrolig hva en kan få til. Men hvis vi skal ta ungene sine krav på alvor, noe jeg vil anse som den selvfølgeligste ting i verden, så må det være lov å spørre seg om hvordan alle skolens oppgaver kan være gjennomførbare med de stadig mindre ressursene skolen har til rådighet. Fagre ord er en ting, handling er noe annet!



Som lærere skal vi alltid gjøre vårt ytterste og tenke positivt. Men vi må ikke gå i den fellen og stilltiende godta alt som skjer, for det er vi lærere som må være elevenes talsrør og kjempe for det de har krav på og belyse problemstillingene. Skolen handler om enkeltindividet. Ingen skal måtte oppleve skolen som ødeleggende, og da mener jeg absolutt ingen.

tirsdag 21. august 2007

Nytt skoleår!

Hei hei!

Sommerferien er slutt og et nytt skoleår er allerede godt i gang. Etter to late, men i mine øyne fantastiske måneder er det nok på tide å få opp "dampen" når det gjelder det meste. Blant annet har bloggingen ligget i dvale i sommer, men fra i dag av er jeg i gang igjen!



Bloggingen i år vil ikke bli så intensiv som under fjorårets studieår. Bloggingen vil kun omhandle faget pedagogikk, men personlige synspunkter vil nok forekomme med jevne mellomrom! Jeg ser fram imot det som forhåpentligvis vil bli et spennende og lærerikt år.